maandag 10 augustus 2015

De heenreis + eerste campingervaring Brigitte

 Vanochtend was het al vroeg tijd om op te staan, al om 4:30 ging de wekker. Vol energie sprongen we uit bed om de laatste spullen in de auto te laden. Het paste maar net, maar uiteindelijk konden we alles meenemen. Erg comfortabel was het niet in de auto, volgens Mark,  maar dat komt misschien ook door zijn leeftijd ;-).

 
Na een kleine omweg veroorzaakt door een dronken navigatiesysteem, besloten we zonder navigatie verder te rijden en te vertrouwen op de 'Mark Mark versie 1983'. Er zaten wat bugs in deze software want we reden 1 keer fout. Maarja wat is 1 keer op 9 uur rijden.


Onderweg stopten we bij een Duitse autohof omdat Brigitte plotseling trek kreeg in iets hartigs. In een veel te leeg wegrestaurant bestelde ze een curryworst met frietjes. In eerste instantie was het niets dan smullen, totdat ze plotseling iets zwarts onder de friet zag. Toen was het snel afgelopen met de honger, want er lagen twee gefrituurde vliegen op het bord.... ..Gelukkig mag je op de Duitse snelwegen zo hard als je wilt, want de auto kon niet hard genoeg wegscheuren van deze viezigheid.. Later kwam Brigitte ook nog een mega spin tegen op het toilet, dus ze had al snel genoeg van Duitsland.

Brigitte voordat ze haar extra eiwitten in de friet ondekte..
Uiteindelijk kwamen we rond half drie 's middags aan in Denemarken. Het weer was op en top zoals de zomer in Noord-Europa meestal is, dat wil zeggen: regenachtig. We besloten een Deense supermarkt in te vluchten, een soort van Aldi waar we gelijk 60 hele Kronen hebben uitgegeven. Best wel even slikken, als je een bedrag in euro's gewend bent. Brigitte was als een kind in een snoepwinkel, eindelijk in het land waar Europa's beste export product (a.k.a. Mads Mikkelsen) vandaan komt.


Denemarken: geen vis snijden in het washok
Aangekomen op de camping stond de tent al snel op, is dat van te voren oefenen toch ergens goed voor. Je moet wat als je zeeën van tijd overhebt ;-). Een rondje over de camping was snel gelopen, het is namelijk niet zo groot. Maar dat maakt niet uit, we blijven toch maar 1 nachtje en het is allemaal netjes en schoon. Zelfs Brigitte heeft het ondanks de regen toch wel naar haar zin op de camping.

Teamwork

Gereden kilometers: 631,5

3 opmerkingen:

 1. Leuk om jullie verhaal zo te volgen Denemarken is een super land!

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jullie auto niet door zijn vering gezakt is mag een wonder heten. De tent ziet er leuk uit. Ik hoop dat jullie morgen een zonnetje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! En uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de Mark Mark 1 van de beste navigatiesystemen is.

  BeantwoordenVerwijderen