vrijdag 14 augustus 2015

Een dolfijn gespot!!

Vandaag verlieten we rond half elf de camping bij Bøsøre om naar het viking museum in Trelleborg te gaan. Hier zijn de funderingen van grote ring forten van 1000 jaar geleden te bewonderen. Trelleborg werd gebouwd rond het jaar 980 door koning Harald Bluetooth (voor altijd verguisd als de uitvinder van de draadloze telefoonoortjes :p ). Ook bevat het terrein een klein museum met modellen, archeologische vondsten en reconstructies die een levendige indruk van de geschiedenis, haar inwoners en het fort geven. Erg leuk en ook nog eens gratis (daar wordt een Nederlander in hart en nieren blij van!).
Hierna vervolgen de onze route over de pitoresque Margriet route die af en toe frusterend slecht staat aangegeven. Gelukkig hebben we nog een offline kaart, die Mark kan lezen. Brigitte is geboren na de tijd van de offline kaart ;-).
Na uren zoeken naar de autoingang en een parkeerplek om de tuin van het Holsteinborg slot te bezoeken, besloten we het ruige voorbeeld van een Deense auto te volgen, en in de berm te parkeren. Met kans op een verkeersboete, livin' on the edge!
Het kasteel en zijn ligging zouden zo uit een sprookje afkomstig kunnen zijn. Hans Christian Andersen verbleef er vaak. Het park zelf was toegankelijk voor bezoekers en we hebben daar gretig gebruik van gemaakt, door een mooie wandeling te maken langs het water en het slot.


Na een korte stop in Skælskør kwamen we aan op de camping vlakbij Sorø, camping Sorø sø. Een heuvelachtige camping bij een groot meer. We worden steeds beter in de tent opzetten dus we konden al snel gaan koken, waar het niet dat het te hard waaide om bij de tent te koken. Gelukkig beschikt de camping over een gemeenschappelijke keuken. Zo konden we alsnog smullen van spaghetti carbonara met mozarella strooikaas.Na de maaltijd was het zonnetje nog niet onder, dus besloten we een verfrissende duik te nemen in het meertje. In een meertje zijn geen kwallen, dus zelfs Brigitte durfde het water in. Wat we toen zagen??? Een wilde opblaasdolfijn! Deze dolfijn was zelfs zo aardig om ons op zijn rug te laten drijven.  Wat een pret!

Na toch wel een half uurtje zwemmen was het tijd voor een ijsje. Alleen bleek het al om 20:00 dicht te zijn :'(. Geen ijsje voor ons (halen we een andere keer wel in, wees maar niet bang). Om ons verdriet te vergeten liepen we een stukje de camping op naar het dierenveldje. Daar werden we aangevallen door bloeddorstige geitjes en stekelige varkentjes gingen er eens goed voor liggen om geaaid te worden.Gereden kilometers: 1042

1 opmerking: