vrijdag 14 augustus 2015

In landbouwvoertuigvaart naar Møn

Vandaag besloten we het een dagje iets rustiger aan te doen met alle bezienswaardigheden. We zetten de wekker wat later en deden rustig aan met het afbreken van de tent. Door de harde wind was het nog wat lastig, maar uiteindelijk zat ie toch weer in het zakje.

De ingang naar Gavnø.
De eerste stop onderweg was het landhuis en de tuin bij Gavnø. Allereerst bekeken we de kapel, waarvan de originele versie al in de 15e eeuw door Margriet I was laten bouwen.
Een kijkje in de kapel.
Deze trol houdt een pilaar staande.
In het landhuis zelf waren vele portretten te zien van historische figuren, hoewel we twijfelden aan de echtheid van de afbeeldingen. Verder waren er kamers die ingericht waren alsof ze zo uit de 18e en 19e eeuw kwamen, maar blijkbaar nog steeds af en toe als gastenkamers gebruikt worden. Daarnaast was er een tentoonstelling van Flora Danica, dat tot de meest dure porselein ter wereld behoort.
Het kasteel van Gavnø zelf.

In de tuin waren diverse bloemenpartijen aangelegd, waaronder eentje met het thema 'de zes zintuigen' (ja, zes) en er was ook een snikhete kas waar je vlinders van dichtbij kon bewonderen.

Een dag geen geit geknuffeld is een dag niet geleefd!
Nou, bij deze dan.
Hierna reden we door naar het eiland Møn, waar we morgen de beroemde krijtrotsen gaan bekijken. Onderweg kwamen we vele landbouwvoertuigen tegen die met hun sukkelgangetje lange files veroorzaakten op de 80-wegen.

Nadat we de brug naar Møn waren overgestoken stopten we eerst nog even in Stege. Dit stadje werd hoog aanbevolen in de reisgidsen maar viel naar onze mening helaas iets tegen. We wilden nog even het lokale museumpje bezoeken maar zoals zoveel dingen in Denemarken was het al dicht toen wij er aan kwamen.
Denemarken. Na 4 uur gesloten.
Aldus kwamen we redelijk vroeg aan op de camping. Opvallend genoeg mag je hier zelf een plekje uitzoeken om te gaan staan dus we waren een tijdje zoet met het vinden van een plaats waar Brigitte niet compleet zou wegwaaien.

Gereden kilometers: 1124

1 opmerking: