dinsdag 25 augustus 2015

't Is weer voorbij die mooie zomer...


Vandaag hebben we niet zo heel veel beleefd, we hebben voornamelijk in zuidelijke richting gereden zodat we morgen nog een laatste dag in Ribe kunnen doorbrengen. We hebben nog wel een enkele tussenstop gemaakt.

Als eerste was daar de Rubjerg Knude Fyr, een oude vuurtoren. Deze is al in de jaren '60 gesloten omdat het water de kust aan het eroderen is en deze toren over een paar jaar waarschijnlijk in de zee is verdwenen. Het was een leuk eindje wandelen maar helaas was er niet veel te zien bij de vuurtoren. Hij ligt er op het moment van schrijven al vervallen bij en er was een bouwput ingericht, waarschijnlijk om het lot van de vuurtoren wat te versnellen.

Daar staat ie in de verte.
Helaas is het een bouwval.
Daarna ging de reis langs Tømmerby Kirke. Volgens een reisgids was dit "een van de mooiste romantische kerken van Denemarken" maar eenmaal daar aangekomen was het eigenlijk een kerk zoals alle anderen die we al gezien hadden. We besloten maar om door te rijden.

Het typisch Deense kerkje.
De tocht naar de bed&breakfast in Henne was redelijk saai, ook omdat het ondertussen flink was gaan regenen. Het enige lichtpuntje was een viertal hertjes die de weg overstak. Ze waren alleen te snel om nog een foto van te maken.

Schat, waar is de paraplu?

Nog maar 1 dagje en dan begint de thuisreis weer!

Gereden kilometers: 2830,5 km

2 opmerkingen:

  1. Nou voor het weer hier hoef je niet snel door te rijden. Maar hopelijk wordt het morgen beter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste dagen komen alweer in zicht. Geniet er nog lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen