dinsdag 18 augustus 2015

The hunt for The Hunt

Na gisteravond bijzonder ongemakkelijk gedoucht te hebben tussen alle beesten (er kroop zelfs een spin achter de spiegel!), stonden we vanochtend vroeg op om richting Roskilde te gaan.


We maakten eerst een tweetal tussenstops zodat Brigitte de fangirl uit kon hangen. Wellicht dat jullie in eerdere blogs hebben opgevangen dat ze een klein beetje fan is van Mads Mikkelsen. En laat dat nou ook een Deen zijn! Dus bezochten we enkele locaties waar 'Jagten' is opgenomen.

Allereerst was daar het kerkje in Tastrup. Dit werd gebruikt om de buitenscenes aan het eind van de film op te nemen. Binnen was het een stukje kleiner dan in de film, dus dat was duidelijk niet gebruikt.

Daarna gingen we naar de supermarkt in Gadstrup waar Mads in de film hardhandig uitgeschopt werd. Hier maakten we voor een aantal zeer verbaasde Denen foto's van de verder doodnormale buurtsuper.Nu konden we doorrijden naar Roskilde zelf waar in de buurt in de jaren '50 een vijftal echt vikingschepen uit de 10e eeuw waren opgegraven. Deze schepen zijn tegenwoordig in het speciaal hiervoor gebouwde museum te bewonderen. Het entreeticket bevatte een gratis Engelstalige rondleiding door een enthousiaste student geschiedenis. Allemaal erg interessant, zeker een van de leukste musea tot nu toe. In het museumcafé genoten we van een typische Viking maaltijd.


Gereconstrueerde vikingsschepenWe hadden gelezen dat de kathedraal in Roskilde een must-see was. Dat wilden we graag met ons eigen ogen zien. Het gebouw was in ieder geval erg imposant van de buitenkant. Binnen lagen er talloze Deense koningen en koninginnen begraven. Ook Christian VII, de "gekke" koning (hij leed aan schizofrenie) van 'A royal affair' (ook een film met Mads Mikkelsen).  Midden in de kerk speelde het nationaal jeugdorkest de sterren uit de hemel.


Christian VII


Margreet 1

De camping van vannacht ligt aan de overkant van de fjord. Je hebt erg mooi uitzicht op Roskilde en je kunt er zelfs zwemmen. Als zwemmen tussen de kwallen je ding is... Het toiletgebouw zou zo uit een hotel kunnen komen. Dat is wel een verademing na de vorige avond.


Tot morgen! :)

Gereden kilometers:1585

Geen opmerkingen:

Een reactie posten